lunes, 19 de febrero de 2007

El Ful Sudanès

Abans de gaudir de requisits com els del Racó de Sikkim, els hawaians han forjat el seu tremp menjant molt ful, que en àrab sudanès vol dir faves. Tot i que, de fet, un plat de ful amb un bon tros de pa també és tot un banquet, sobretot després d’una dura jornada de viatge per aquella terra.





La recepta:
Ingredients
500 g de faves seques
1/2 tassa d’oli de sèsam
50 g de jibna (formatge fresc)
1 tomàquet (opcional)
1 ceba (opcional)
1 pebrot verd (opcional)
1/2 cc de shottar (chili en pols – opcional)
sal

Posar les faves a remull la nit abans. Escórrer-les i coure-les amb aigua a l’olla a pressió fins que estiguin tendres.
Posar-les al morter i aixafar-les una mica (no es tracta de fer-ne un puré fi)
Afegir-hi el tomàquet, la ceba i el pebrot picats, el formatge esmicolat, l’oli, la sal i el picant i treballar-ho una mica tot plegat.

1 comentario:

Sudan Fa Temps dijo...

Cada vegada que tinc gana
em miro aquesta plana,
i oloro amb delí
la gastronomia d'aquí.
IBM